Bramborovo - špenátový koláč
6. 9. 2006
1,5kg brambor
1 střední cibule nebo pórek
4 vejce
2 balíčky špenátového protlaku (nebo listový mraž.špenát)
větší plechovka žampionů
česnek
20dkg strouhaného sýra.
Brambory uvaříme do poloměkka. Mezitím rozpustíme špenát, slijeme přebytečnou vodu a rozkvedláme v něm 4 vejce a 4 stroužky česneku a osolíme. Brambory nakrájíme na silnější plátky a klademe na vymazaný pekáč ve vrstvách - brambory, pokrájená cibule - špenát - brambory - pokrájené žampiony - špenát - pokrájená cibule - brambory. Pokud ještě zbudou brambory a špenát, dáme další vrstvu. Zapečeme v troubě při střední teplotě - podle množství asi 1/2 až 3/4 hodiny. Před dokončením posypeme strouhaným sýrem a ještě chvíli zapečeme. Podáváme jako teplé jídlo, ale v lednici vydrží až tři dny a je dobrý i vychlazený, ztuhlý.
1 střední cibule nebo pórek
4 vejce
2 balíčky špenátového protlaku (nebo listový mraž.špenát)
větší plechovka žampionů
česnek
20dkg strouhaného sýra.
Brambory uvaříme do poloměkka. Mezitím rozpustíme špenát, slijeme přebytečnou vodu a rozkvedláme v něm 4 vejce a 4 stroužky česneku a osolíme. Brambory nakrájíme na silnější plátky a klademe na vymazaný pekáč ve vrstvách - brambory, pokrájená cibule - špenát - brambory - pokrájené žampiony - špenát - pokrájená cibule - brambory. Pokud ještě zbudou brambory a špenát, dáme další vrstvu. Zapečeme v troubě při střední teplotě - podle množství asi 1/2 až 3/4 hodiny. Před dokončením posypeme strouhaným sýrem a ještě chvíli zapečeme. Podáváme jako teplé jídlo, ale v lednici vydrží až tři dny a je dobrý i vychlazený, ztuhlý.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář